Svinjske rolnice sa piletinom

by | 5 Maja, 2013

Sastojci:

  • 2 svinjska filea
  • 350 g pilećeg bijelog mesa
  • 1 veća šargarepa
  • 1 kašika senfa
  • 1 dl bijelog vina
  • 4 dl juneće supe
  • 1 puna kašika gustina
  • 400 g testenine po želji
  • 0,5 dl ulja, kari
  • mešavina začina, so

Priprema:

1. Svinske filee zasjeći po sredini a potom otvoriti i istanjiti tučkom za meso.
2. Dobijene šnicle presjeći napola tako da se dobiju 4 manje šnicle.
3. Šargarepu oguliti i obariti pa je isjeći na štapiće.
4. Pileće bijelo meso samleti, dodati malo karija, začina po ukusu i promješati.
5. Istanjene šnicle premazati smjesom od piletine. Duž jednog kraja staviti dva štapića šargarepe i urolovati. Rolnice uvezati kuhinjskim koncem.
6. Rolnice propržiti na vrelom ulju da porumene. Nastaviti sa dinstanjem uz povremeno dolivanje juneće supe dok meso ne omjekša.
7. Pred kraj dinstanja dodati senf, vino, gustin i začine po ukusu pa kratko prokuvati da se zgusne.
8. Testeninu obariti i poslužiti kao prilog uz gotovo jelo.

Izvor: Dobra hrana

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.