Svinjski ragu s brokulama

by | 8 Aprila, 2014

Clipboard021

Sastojci:

  • 800 g svinjskog mesa od buta
  • 3 glavice crnog luka
  • 3 dl supe od povrća od kockice
  • 3 dl bijelog vina
  • 250 g šampinjona
  • 1 brokula
  • 3 žumanjka
  • 1 limun
  • 2 kašike brašna
  • 150 g pirinča
  • 0,5 dl ulja
  • mješavina začina
  • so
  • biber

Priprema:

1. Svinjsko meso isjeći na krupnije kocke, crni luk sitno isjeckati, šampinjone isjeći na listove. Brokule iskidati na manje cvjetove, a korijen odstraniti.
2. Na malo ulja propržiti luk da bude staklast, a zatim dodati svinjsko meso, te i njega kratko propržiti.
3. Posuti brašnom, promiješati pa naliti supom od povrća i bijelim vinom. Kuhati na umjerenoj temperaturi dok meso ne omekša.
4. Pred kraj kuhanja dodati šampinjone, brokule i začine po ukusu, pa nastaviti s kuhanjem još 10 minuta dok povrće ne omekša.
5. Gotov ragu skloniti s ringle, dodati mješavinu žumanjaka i soka od limuna i promiješati.
6. Pirinač obariti u slanoj vodi, procijediti ga i služiti kao prilog.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.