Tart s gljivama i pančetom

by | 15 Novembra, 2016
Foto: Guliver/Thinkstock

Foto: Guliver/Thinkstock

Sastojci:
Tijesto
200 g brašna
¼ kašičice soli
100 g putera
60 g kisele pavlake
Fil
½ struka prase
400 g smeđih šampinjona
80 g pančete
3 jajeta
60 g kisele pavlake
½ kašičice timijana
so, biber

Priprema:
Tijesto
1. Pomešati brašno, so, omekšali puter isječen na listiće i kiselu pavlaku. Tijesto umijesiti da bude pogodno za oblikovanje i rad, pa zaviti u najlon foliju i ostaviti u frižideru 30 minuta da se ohladi.
2. Tijesto izvaditi iz frižidera, staviti na papir za pečenje i rastanjiti na debljinu oko 1 cm, oblika kalupa u kome će se peći. Tijesto prenijeti u kalup (prevrnuti i ukloniti papir za pečenje) i dobro utisnuti uz ivice, pa vratiti u frižider 15-ak minuta.
Fil
1. Prasu isjeći što sitnije. Gljive očistiti i isjeći na listiće.
2. Slaninu isjeći na kockice i blago propržiti, koliko da pusti masnoću i dobije rumenu boju.
3. Izvaditi slaninu pa u istoj masnoći propržiti prasu.
4. Dodati pečurke i nastaviti dinstanje dok višak tečnosti ne ispari.
5. Začiniti gljive prema ukusu i ostaviti sa strane da se prohladi.
6. Umutiti jaja, dodati pavlaku i malo soli pa sve još jednom umutiti.
7. Smjesu dodati prženim gljivama i sve dobro sjediniti.

Finalni postupak
1. Izvaditi tijesto iz kalupa, izbockati viljuškom i staviti da se peče desetak minuta na 200ºC u prethodno ugrijanoj rerni.
2. Kada tijesto počne da poprima rumenu boju izvaditi ga iz rerne pa dodati pripremljen fil i vratiti u rernu. Peći na istoj temperaturi još 30 minuta.
3. Pečeni tart izvaditi iz rerne i sačekati da se prohladi pa poslužiti.

IZVOR: POŠALJI RECEPT

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.