Tart s paprikama

by | 20 Septembra, 2016
Foto: Dobra hrana

Foto: Dobra hrana

Sastojci:
za tijesto
250 g mekog brašna tipa 400
80 g kukuruznog griza (palente)
125 g margarina, ulje, so
hladne vode po potrebi
1 prašak za pecivo
za fil
30 g parmezana
150 g suhog vrata (suhog mesa)
1,5 dl vrhnja za kuhanje
2 jajeta
1 crvena paprika
mješavina začina

Priprema
Tijesto:
1. U odgovarajućoj posudi sjediniti bijelo brašno, palentu i prašak za pecivo pa dodati omekšao margarin i malo soli po ukusu.
2. Potom dodati nekoliko kašika vode da bi se umijesilo glatko testo.
Fil:
1. Suhi vrat (meso) i crvenu papriku isjeći na trake.
2. Umutiti jaja, vrhnje za kuhanje, parmezan i začine po ukusu.
Finalni postupak:
1. Umiješeno tijesto istanjiti oklagijom na debljinu od 0,5 cm.
2. Kalup za tart nauljiti i posuti brašnom, a zatim dno i bočne stranice obložiti tijestom.
3. Tijesto preliti umućenom smjesom od jaja, a potom rasporediti suhi vrat i papriku. Peći u zagrijanoj rerni na 200ºC dok ne porumeni.

IZVOR: POŠALJI RECEPT

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.