Teleći medaljoni sa šampinjonima

by | 31 Jula, 2013

medaljoni sa šampinjonima

Sastojci:

  • 1 kg telećeg bifteka
  • 400 g šampinjona
  • 1 glavica crnog luka
  • 1 kašika senfa
  • 1 dl juneće supe
  • 1 dl bijelog vina
  • 0,5 dl ulja
  • 2 kašike brašna
  • 1/2 veze peršuna
  • mješavina začina, so, biber

Priprema:

1. Biftek isjeći na medaljone, pa ih istanjiti tučkom za meso i začiniti po ukusu. Šampinjone isjeći na listiće, a luk i peršun sitno isjeckati.
2. Na malo ulja propržiti medaljone kako bi porumeneli, a potom ih izvaditi i ostaviti na toplom.
3. U masnoći od medaljona pržiti luk, pa dodati šampinjone i kratko ih propržiti.
4. Zatim sipati juneću supu i bijelo vino, dodati kašiku senfa, te još dinstati.
5. Posebno u teflonskom tiganju ugrijati ulje, dodati brašno i kratko ga propržiti. Pripremljenu zapršku sipati u šampinjone i luk, pa miješati cijelo vrijeme dok se masa ne zgusne.
6. Kada se masa zgusne, vratiti pržene medaljone i prodinstati ih na umjerenoj temperaturi, a potom sve začiniti po ukusu.
7. Gotovo jelo posuti peršunom i služiti uz pomfrit.

Izvor: Dobra hrana

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.