Teletina s paprikama

by | 10 Juna, 2013

Sastojci:

  • 800 g telećih šnicli
  • 10 crvenih pečenih paprika
  • 200 g kačkavalja
  • 150 g suhog vrata
  • 7 jaja
  • 2 dl pavlake
  • brašna po potrebi
  • 1 dl mlijeka
  • 4 dl ulja
  • mješavina začina, biber

Priprema: 

1. Teleće šnicle istanjiti tučkom za meso i začiniti po ukusu. Zatim ih uvaljati u brašno, potom u umućena 4 jajeta te pržiti na vrelom ulju dok ne porumene.
2. Pečene paprike poprečno presjeći napola pa i njih ispohovati na isti način kao i meso.
3. Vatrostalnu posudu nauljiti i u nju poređati najprije polovinu pohovanih šnicli, zatim polovinu rendanog kačkavalja, pa prekriti polovinom suhog vrata i na kraju staviti polovinu pečenih paprika. Isti postupak filovanja ponoviti još jednom.
4. Posebno umutiti 3 jajeta, pavlaku i mlijeko te preliti preko jela.
5. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumeni.

Izvor: Dobra hrana

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.