Farafalla pasta s boranijom i piletinom

by | 10 Septembra, 2017

Foto: Ljekovito bilje

Sastojci:

500 g farfalla paste (tjestenina u obliku mašnice)
500 g barenog pilećeg bijelog mesa
350 g boranije
Za dresing:
2 šolje svježe nabranog
bosiljka
100 ml maslinovog ulja
2 češnja bijelog luka
so i biber po želji

Priprema:

Kuhati izlomljenu boraniju u ključaloj slanoj vodi oko 10 minuta, a nakon toga je procijediti i isprati pod mlazom hladne vode. Skuhati tjesteninu u vodi u kojoj se kuhala boranija, a zatim je ocijediti i isprati hladnom vodom.
Dresing: U blender ubaciti bosiljak, maslinovo ulje i začine po želji. Blendati dok se ne dobije homogena pasta.
U većoj činiji pomiješati boraniju, tjesteninu i pileće meso isječeno na komadiće, pa dodati dresing. Lagano promiješati. Po želji posuti narendanim mladim sirom ili parmezanom.

VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU LJEKOVITO BILJE BiH!

FB: www.facebook.com/Ljekovito-bilje-BiH

IZVOR: LJEKOVITO BILJE

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.