Pesto sos od oraha

by | 10 Juna, 2017

Vrijeme je da dobro poznati, tradicionalni pesto sos malo izmijenimo i probamo novu verziju ovog sosa, ali sa orasima. 

Pixabay

Sastojci:

-1 čehna bijelog luka
– morska so
– 6 grančica svježeg majorana (samo listovi)
– 100 grama očišćenih oraha
– 225 ml ekstradjevičanskog ulja
– 50 grama parmezana + malo za posluživanje

Priprema:

Izgnječite bijeli luk s prstohvatom soli u avanu. Dodajte listove majorana i krupno sjeckane orahe. Sve sastojke dobro izgnječite tako da dobijete ujednačenu zrnastu masu, a tada dodajte 75 ml ulja i nastavite da gnječite. Zatim, postepeno dodajte ostatak ulja, miješajući i lagano gnječeći dok ne dobijete prilično rastresit pesto sos. Narendajte parmezan i opet dobro promiješajte. Skuhajte željenu tjesteninu i prelijte napravljenim sosom.

Izvor: lepotaizdravlje.rs

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.