Prijedlog za ručak: Tjestenina sa tunjevinom i senfom

by | 20 Jula, 2016
Foto: Guliver/Thinkstock

Foto: Guliver/Thinkstock

Sastojci:
– 300 g penne rigate
– 200 g konzervirane tune
– 2 kašike Dijon senfa
– peršunov list

Priprema:
1. Pastu skuhati al dente, u slanoj i kipućoj vodi. Ocihediti i ostaviti oko 150 ml vode za pripremu sosa, kako bi regulisali gustinu.
2. Ocihediti tunjevinu, a višak ulja sačuvati. Zatim, tunjevinu usitniti na manje komade.
3. U većoj tavi zagrijati sačuvano ulje i dodati senf, pa miješati dok se dobro ne sjedini.
4. Dodati ocijeđenu pastu, promiješati i nalivati sa vodom u kojoj se pasta kuhala sve dok se ne dobije željena gustina preliva (pasta mora biti fino obložena senfom) i skloniti sa vatre.
5. Na kraju posuti komadićima tune i peršunovim listom, pa blago promiješati da se sve sjedini.
6. Pred serviranje dodatno dekorisati peršunovim listom.

IZVOR: POŠALJI RECEPT

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.