Tikvice punjene pilećim mesom

by | 30 Novembra, 2016
Foto: Guliver/Thinkstock

Foto: Guliver/Thinkstock

Sastojci:
4 tikvice
300 g mljevenog bijelog mesa
1 glavica crvenog luka
1 čen bijelog luka
1 jaje
50 g rendanog kačkavalja
2 kašike sjeckanog peršuna
so, biber
ulje

Priprema:
1. Tikvice oprati, odrezati im krajeve i prejseći po dužini. Sredinu izdubiti kašičicom.
2. Crveni i bijeli luk usitniti i propržiti na malo ugrijanog ulja. Redovno miješati i dinstati luk na umjerenoj temperaturi dok ne omekša.
3. Dodati mljeveno meso i kratko propržiti, uz redovno miješanje.
4. Kada je meso omekšalo, a višak tečnosti ispario, dodati začine i sve dobro sjediniti.
5. Skloniti sa vatre i ostaviti da se kratko prohladi. U prohlađenu smjesu dodati jaje i promiješati masu.
6. Vatrostalnu posudu premazati sa malo ulja, položiti tikvice i napuniti ih pripremljenim filom.
7. Peći u ugrijanoj rerni na 200°C oko 25 minuta.
8. Pred kraj posuti rendanim kačkavaljem, isključiti pećnicu i ostaviti par minuta da se sir rastopi i dobije rumenu boju.
9. Izvaditi iz pećnice, posuti sjeckanim peršunom i poslužiti uz salatu od sezonskog povrća.

IZVOR: POŠALJI RECEPT

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.