Categories Glavno jelo

Tikvice sa ćuftama, sirom i paradajzom

Sastojci

3 tikvice
300 g mljevenog mesa
2 jaja
100 g kačkavalja
4 kašike mlijeka
4 kašike paradajz pelata
1 kašika brašna
so, biber, peršun, bijeli luk, suhi biljni začin

Priprema:

Meso izmiješati s jednim jajetom, malo brašna i svim začinima, pa napraviti male ćufte i propržiti na ulju.

Tikvice presjeći po dužini i izdubiti ih da se dobiju lađice i posoliti. Na tikvice redati naizmenično ćufte i kačkavalj isječen na kocke. Tikvice preliti sa malo paradajz sosa.

Jedno jaje umutiti sa malo mlijeka i dodati so, biber i peršun, pa preliti preko tikvica.

Tikvice preliti sa malo ulja i staviti da se peku na 180 stepeni, dok ne porumene.

Izvor: superrecepti.rs

Author: S. Vujanović

web-urednik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *