Tjestenina sa preljevom od paradajza

by | 4 Aprila, 2013

Sastojci:

  • 500 g spiralne tjestenine
  • 400 g pelata paradajza
  • 1 glavica crnog luka
  • 2 čena bijelog luka
  • 1 mrkva
  • 100 g celera
  • 1 crvena paprika
  • 50 g parmezana
  • 1 kašikica šećera
  • 4 kašike ulja
  • mješavina začina, biber

Priprema:

1. Crni i bijeli luk što sitnije isjeckati, a mrkvu i celer izrendati na krupno rende. Pelat paradajza izgnječiti, a papriku isjeći na kockice.
2. Na malo ulja propržiti crni i bijeli luk, dodati mrkvu i celer te i njih kratko propržiti. Nastaviti sa dinstanejm uz povremeno dolijevanje vode po potrebi.
3. Kada je povrće napola dinstano, dodati pelat paradajza i kratko prokuhati.
4. Dinstano povrće sa saftom u kome se kuhalo izmiksati ili ispasirati i vratiti na ringlu. Dodati papriku, začine po ukusu i kuhati dok paprika ne omekša.
5. Pred kraj kuhanja dodati parmezan, začine po ukusu i promiješati.
6. Obarenu tjesteninu preliti pripremljenim umakom.

Izvor: Dobra hrana

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.