Tjestenina sa preljevom od pečuraka

by | 30 Marta, 2013

Sastojci:

  • 500 g spiralne tjestenine
  • 400 g šampinjona
  • 1 glavica crnog luka
  • 1 dl bijelog vina
  • 1 kašika senfa
  • 2 kašike gustina
  • supe od povrća po potrebi
  • 1 dl neutralne pavlake
  • 1 kašika sjeckanog peršuna
  • 4 kašike ulja
  • mješavina začina,
  • biber

Priprema:

1. Crni luk isjeći na kockice, a šampinjone na listove.
2. Spiralnu tjesteninu obariti u slanoj vodi sa nekoliko kapi ulja, pa je ocijediti od suvišne tečnosti.
3. Na malo ulja propržiti crni luk, dodati šampinjone i dinstati dok pečurke ne omekšaju, a suvišna tečnost ne uvri.
4. Potom posuti gustinom i promiješati. Postepeno doliijvati supu od povrća i miješati dok se ne dobije odgovarajuća gustina.
5. Dodati bijelo vino, senf i začine po ukusu pa kuhati na umjerenoj temperaturi da se dobije ujednačena smjesa željene gustine.
6. U gotov umak dodati neutralnu pavlaku i promiješati.
7. Obarenu tjesteninu preliti pripremljenim umakom i posuti peršunom.

Izvor: Dobra hrana

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.