Tjestenina u pesto sosu

by | 6 Novembra, 2018

Donosimo vam recept za tjesteninu u pesto sosu, na italijanski način. Idealne za romantičnu večeru u dvoje uz čašu bijelog vina.

Sve što vam je potrebno je…

  • 250g tjestenine
  • Kašika maslinovog ulja
  • Čehno bijelog luka
  • 500g špinata
  • 200g svježeg bosiljka u listićima
  • 60g parmezana
  • 250g nasjeckane crvene paprike
  • Kašičica crnog bibera

Priprema: Tjesteninu skuhajte, procijedite i stavite u veću posudu. U blender stavite maslinovo ulje, bijeli luk, špinat, bosiljak, parmezan i malo vode. Sve to zajedno blendajte, dok ne dobijete homogenu smjesu. Na laganoj vatri uz par kapi ulja zagrijte umak, a onda ga prelijte preko tjestenine. Dodajte sitno sjeckanu crvenu papriku i sve dobro izmiješajte. Servirajte i poslužite uz čašu bijelog vina.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/Foto: Thinkstock

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.