Kremasta tjestenina s bundevom

by | 26 Septembra, 2019

Sastojci:

250 g tjestenine
4 i po šolje vode
3-4 čena bijelog luka
2 kašike maslinovog ulja
sol i biber
šolja pirea od bundeve (oko 220 g)
šolja kiselog vrhnja
tvrdi ribani sir
sol i biber
muskatni oraščić
Za serviranje:
ribani sir, bučine sjemenke, ulje, peršun ili svježi začini po želji.

Priprema:

Uspite tjesteninu u posudu, dolijte vodu, maslinovo ulje, sol i papar te kuhajte na jakoj vatri. Miješajte da se tjestenina ne zalijepi. Kuhajte dok tjestenina ne bude al dente (oko 10 minuta).

Maknite tjesteninu s vatre, odlijte malo vode ako je ostalo.

Dodajte pire od bundeve, vrhnje, parmezan i miješajte da se sve spoji. Probajte i začinite po želji.

Izvor: gastro.24sata.hr

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.