Categories Tjestenine

Lagano i fino: Light tjestenina

Foto: Guliver/Thinkstock

Sastojci:

300 g tjestenine
400 g pilećeg filea
so
svježe mljeveni biber
4 kašike maslaca
2 kašike maslinovog ulja
3 čena bijelog luka
glavica brokule
200 ml pilećeg bujona
1 limun
20 g oraha
100 g parmezana

Priprema: 

Skuhajte tjesteninu, ocijedite i vratite u lonac. Dodajte tri kašike maslaca.

Začinite piletinu s obje strane solju i biberom. U velikoj tavi zagrijte ulje i preostalu kašiku maslaca. Prepržite piletinu oko četiri minute sa svake strane pa maknite s vatre.

U istu tavu dodajte nasjeckani bijeli luk i smanjite vatru. Zatim dodajte brokulu, bujon i kašičicu soli. Miješajte. Poklopite tavu, smanjite vatru i kuhajte oko tri minute.

Dodajte piletinu koju ste tanko nasjekli. Dodajte limunov sok i koru, orahe i tjesteninu. Miješajte dok se sastojci ne prožmu.

Pospite naribanim parmezanom i poslužite.

IZVOR: 24SATA.HR

Author: S. Vujanović

web-urednik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *