Lazanje s lososom i tikvicama

by | 23 Marta, 2017

Foto: Guliver/Thinkstock

Sastojci:

1 crveni luk
2 manje tikvice
20 g putera
50 ml ulja
20 g brašna
300 ml mlijeka
12 listova tijesta za lazanje
500 g dimljenog lososa
50 g sira
so, biber
muskatni oraščić
1 vezica vlašca

Priprema:

1. Oljuštiti luk, isjeći ga na kockice pa ispržiti na ugrijanom ulju i puteru. Dodati brašno pa pržiti uz stalno miješanje.
2. Zatim, dodati mlijeko i neprestano miješati, te kuhati 5 minuta. Posoliti i pobiberiti po ukusu i začiniti muskatnim oraščićem, po ukusu.
3. Vlašac sitno isjeći pa umiješati u brašno i luk.
4. Tikvice oljuštiti pa ih ljuštilicom za povrće izrezati na široke trake.
5. Sipati vodu u šerpu, ostaviti da provri pa dodati tijesto za lazanje. Kuhati prema uputstvu sa pakovanja, a 30 sekundi pred kraj kuhanja dodati tikvice.
6. Nakon toga tijesto i tikvice dobro procediti.
7. U vatrostalnu posudu staviti tijesto, poredati tikvice pa dimljeni losos, preliti umakom, te ponavljati postupak dok se ne potroši sav materijal. Završiti sa umakom.
8. Odozgo narendati sir pa peći u rerni zagrijanoj na 200°C pet minuta.

IZVOR: POŠALJI RECEPT

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.