Pasta s tikvicama

by | 18 Jula, 2017

Foto: Pixabay

Sastojci:

500 g tjestenine po želji
350 g mladih tikvica
1 manja glavica crvenog luka
80 g pančete
20 g parmezana
4 dl neutralne pavlake
2 čena bijelog luka
3 kašike ulja
mješavina začina, biber

Priprema:

1. Tikvice oprati, odsjeći im vrhove, a potom ih zajedno sa korom izrendati na krupno rende.
2. Crveni luk sitno isjeckati, a bijeli luk ispasirati.
3. Pančetu isjeći na tanke štapiće.
4. Na malo ulja propržiti crvrni i bijeli luk, dodati pančetu te i nju kratko propržiti.
5. Kada pančeta porumeni, dodati tikvice i dinstati ih dok ne omekšaju.
6. Zatim dodati neutralnu pavlaku, parmezan i začine po ukusu te kuhati na umjerenoj temperaturi 10 minuta dok se ne dobije odgovarajuća gustina.
7. Tjesteninu obariti u slanoj vodi sa nekoliko kapi ulja, a potom je procijediti od suvišne tečnosti.
8. Obarenu tjesteninu preliti pripremljenim umakom.

Savjet plus: Ako za pripremu jela koristite starije tikvice, ogulite ih i očistite od sjemena.

IZVOR: POŠALJI RECEPT

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.