Prijedlog za ručak: Ukusni kaneloni sa sirom

by | 25 Aprila, 2016
Foto: Bakina Kujna

Foto: Bakina Kujna

Sastojci:
– 12 suhih listova za lazanje
– 350 g sitnog sira
– 40 g parmezana
– 200 g kačkavalja + 150 g za posipanje
– 100 g buđavog sira
– 50 ml maslinovog ulja
– 30 g putera
– 2 čena bijelog luka
– 400 g pelata paradajza
– 1 kašičica šećera
– prstohvat bosiljka
– so

Priprema:
1. U dubljoj posudi sjediniti sitni sir, izmrvljeni buđavi sir, rendani kačkavalj i parmezan, pa dobro izmiješati.
2. U veću šerpu sipati dosta vode, dodati dvije kašičice soli i kuhati dok ne proključa. Spuštati po nekoliko listova lazanja i kuhati ih dok ne omekšaju. Zatim ih vaditi rešetkastom kašikom da bi se ocijedili od viška tečnosti.
3. Posebno u dubljoj tavi zagrijati maslinovo ulje i puter, pa propržiti dva čena bijelog luka, isječenog na listove. Sipati pelat paradajza, dodati kašičicu šećera i bosiljak, pa kuhati na umjerenoj temperaturi dok se ne dobije umak željene gustine.
4. Na prokuhani list lazanje staviti punu kašiku nadjeva od sira i urolati. Na isti način oblikovati još rolnica.
4. Vatrostalnu posudu nauljiti i poslagati u nju punjene kanelone. Preliti ih umakom od paradajza i staviti u zagrijanu rernu na 200°C da se peče oko 30 min. Pred kraj pečenja posuti preostalim kačkavaljem i varatiti u rernu dok se sir ne rastopi.

IZVOR: BAKINA KUJNA

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.