Tjestenina s avokado pestom

by | 9 Novembra, 2019

Sastojci:

1 zreli avokado
čen bijelog luka
sok od polovine limuna
kašika maslinovog ulja
1/2 kašičice soli
prstohvat bibera
2 porcije tjestenine po izboru
nekoliko cherry paradajza
svjež bosiljak za serviranje

Priprema:

Avokado prepolovite i izvadite mu sredinu.

Štapnim mikserom izmešajte avokado, bijeli luk, so, biber i limunov sok u kompaktnu smjesu. Ako vam se učini da je smjesa pregusta dodajte malo vode pa još jednom sve izmiješajte.

Skuhajte testeninu.

Pomešajte testenine sa pesto sosom, a na vrh im dodajte cherry paradajz i svjež bosiljak kao dekoraciju.

Foto: Guliver/Getty Images

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.