Torta od gljiva i tosta

by | 24 Augusta, 2017

Foto: Pixabay

Sastojci:

– 1 pakovanje tosta
– 5 jaja
– 6 dl mlijeka
– 400 g šampinjona
– 2 prase
– 200 g mesnate slanine
– 200 g praške šunke
– 2 dl pavlake
– 2 kašike prezli
– 20 g margarina
– 4 kašike ulja
– origano
– mješavina začina

Priprema:

1. Prasu isjeći na kolutove, šampinjone na listove, a slaninu i prašku šunku na kockice.
2. Na malo ulja propržiti prasu i slaninu, a potom dodati gljive, origano i začine po ukusu. Dinstati dok svi sastojci ne omekšaju, a suvišna tečnost ne uvri. Ostaviti da se ohladi, dodati 2 jajeta i prezle, pa polako promiješati.
3. Užu i dublju tepsiju za pečenje premazati margarinom. Tost umakati u mlijeko, parče po parče, pa njima prekriti dno tepsije. Premazati sa malo pripremljenog fila, te isti postupak ponavljati dok se ne utroši pripremljeni materijal. Završiti redom tosta.
4. Posebno umutiti preostala jaja, pavlaku i malo mlijeka, te preliti preko pripremljene torte i ostaviti da odstoji 20 min. Peći u zagrijanoj rerni na 200 ºC dok ne porumeni.

IZVOR: POŠALJI RECEPT

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.