Varivo od kiselog kupusa, graha i ječma

by | 29 Oktobra, 2019

Sastojci:

200 g ječma
100 g kuhanog graha
200 g kiselog kupusa
25 g maslaca
2 manja krompira
2 glavice luka srebrenca
lovorov list
sol
biber
buncek ili rebarca
4 kašike suncokretovog ulja

Priprema: 

U posudi dinstajte luk na zagrijanom maslacu. Kad postane staklast, dodajte oprani ječam. Kratko ga dinstajte pa zalijte sa 300 ml vode. Dodajte lovorov list kako bi pustio aromu tokom kuhanja. Kad je ječam napola skuhan, nakon 30 minuta dodajte grah, kiseli kupus te na kockice ili listiće nasječen krompir.

Jelo začinite solju i biberom te kuhajte dok se krompir ne skuha. Ječam tokom kuhanja upije mnogo tekućine, imajte to u vidu. Zato tekućine nikad previše. Buncek ili rebarca koja ste prethodno skuhali možete nasjeći na manje komade te dodati varivu ili poslužiti sa strane.

Izvor: jutarnji.hr/dobrahrana

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.