Vatrena piletina

by | 27 Marta, 2013

Sastojci:

  • 1 manje pile
  • 2 glavice crnog luka
  • 2 crvene paprike
  • 1 žuta paprika babura
  • 2 mrkve
  • 4 paradajza
  • 2 čena češnjaka
  • 200 g šampinjona
  • 2 ljute papričice
  • 1 dl ulja
  • mješavina začina
  • biber

Priprema:

1. Pile isjeći na krupnije komade i začiniti po ukusu, pa propržiti na vrelom ulju da porumeni. Potom meso izvaditi iz masnoće i ostaviti na toplom.
2. Paradajz, crvenu i žutu paprika isjeći na krupnije kocke. Mrkvu izrendati na krupno rende, ljutu papričicu isjeći na kolutove, šampinjone na listove, a crni luk i češnjak što sitnije isjeckati.
3. Na masnoći od mesa propržiti crni luk i češnjak. Zatim dodati mrkvu, crvenu i žutu papriku te i njih kratko propržiti.
4. Vratiti piletinu i nastaviti sa dinstanjem uz povremeno dolijevanje vode po potrebi.
5. Kada je piletina napola dinstana, dodati paradajz, šampinjone i ljutu papričicu. Začiniti po ukusu i nastaviti sa dinstanjem na umjerenoj temperature dok svi sastojci ne omekšaju, a suvišna tečnost ne uvri.

Izvor: Dobra hrana

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.