Zapečene mahune sa palentom

by | 9 Februara, 2013

Sastojci:

  • 700 g mahuna
  • 2 glavica crnog luka
  • 2 mrkve
  • 500 g junetine od buta
  • 2 dl neutralne pavlake
  • 2 jajeta
  • juneće juhe po potrebi
  • 4 žlice palente
  • mirođija, ulje
  • mješavina začina, papar

Priprema:

1. Junetinu izrezati na krupnije kocke, luk na kockice, a mrkvu na kolutove.
2. Na malo ulja propržiti crni luk a potom dodati junetinu te i nju kratko propržiti.
3. Potom dodati mrkvu i nastaviti sa dinstanjem na umjerenoj temperaturi povremeno podlijevajući juneću juhu dok meso napola ne omekša. Zatim dodati boraniju i nastaviti sa dinstanjem.
4. Pred kraj dinstanja, kada svi sastojci omekšaju a suvišna tekućina uvri (potrebno je da ostane vrlo malo tekućine), dodati mirođiju i začine po ukusu.
5. Vatrostalnu posudu nauljiti iu nju presuti boraniju sa junetinom.
6. Posebno umutiti neutralnu pavlaku i jaja pa preliti preko mahuna i odozgo posuti palentom. Peći u zagrijanoj pećnici na 200 º C 30 min.

Izvor: Dobra hrana

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.