Zapečena teletina u sosu od mlijeka

by | 7 Marta, 2013

Sastojci:

  • 800 g telećih šnicli od buta
  • 2 glavice crnog luka
  • 300 g šampinjona
  • 5 dl mlijeka
  • 1,5 dl pavlake
  • 1 kašika brašna
  • 150 g kačkavalja
  • mješavina začina
  • biber, ulje

Priprema:

1. Crni luk isjeći na kockice, a šampinjone na listove.
2. Teleće šnicle istanjiti tučkom za meso i začiniti po ukusu. Potom ih propržiti na vrelom ulju sa obje strane da porumene, pa ih izvaditi iz masnoće i ostaviti na toplom.
3. Na masnoći od mesa propržiti luk da porumeni, a zatim dodati šampinjone te i njih kratko propržiti.
4. Potom dodati mješavinu mlijeka, pavlake i brašna. Začiniti po ukusu i kuhati na umjerenoj temperaturi dok se ne dobije željena gustina.
5. Vatrostalnu posudu nauljititi i u nju sipati polovinu umaka od mlijeka i pečuraka. Poslagati pržene šnicle i preliti ih preostalim umakom. Peći u zagrijanoj rerni na 200 ºC oko 40 minuta. Zatim ih izvaditi iz rerne, posuti kačkavaljem i vratiti dok se sir ne otopi.

Izvor: Dobra hrana

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.