Zapečeni faširi sa fetom

by | 1 Marta, 2013

Sastojci:

  • 500 g pilećeg bijelog mesa
  • 3 jajeta
  • 1 manja glavica crnog luka
  • prezle po potrebi
  • 2 čena češnjaka
  • 80 g feta sira
  • 1 kašikica mljevene paprike
  • 2 dl pavlake
  • 1 kašika sjeckanog peršuna
  • 3,5 dl mlijeka
  • ulje
  • mješavina začina

Priprema:

1. Pileće bijelo meso samljeti na mašini za mljevenje, a crni luk i češnjak što sitnije isjeckati.
2. U odgovarajućoj posudi sjediniti mljevenu piletinu, jedno jaje, crni luk i češnjak, mljevenu papriku i začine po ukusu. Zatim uz neprestano miješanje postepeno dodavati prezle da se dobije smjesa pogodna za oblikovanje.
3. Nauljenim rukama od pripremljene smjese izdvajati gomilice. U sredinu svake kuglice staviti kocku feta sira pa rukama oblikovati fašire. Fašire kratko propržiti na vrelom ulju.
4. Posebno umutiti mlijeko, preostala jaja, pavlaku, peršun i začine po ukusu.
5. Vatrostalnu posudu nauljiti i u nju poslagati propržene fašire. Preliti ih pripremljenom smjesom od mlijeka i peći u zagrijanoj rerni na 200 ºC dok ne porumene.

Izvor: Dobra hrana

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.