Kremasti kukuruz šećerac iz rerne

by | 2 Januara, 2016

Ovako pripremljen šećerac je dovoljno pikantan da može da se posluži i glavno jelo.

Foto: Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

Sastojci:

pola šolje mlijeka

1/2 šolje neutralne pavlake

2 kašike putera

1 1/2 kašika šećera

2 kašike brašna

kašičica soli

4-5 šolja kukuruza šećerca

2 jajeta

1/2 šolje rendanog kačkavalja

isjeckan vlašac za dekoraciju, po želji

Priprema:

1. ZagrIjte rernu na 20 stepeni C. Nauljite vatrostalnu posudu ili dublji pleh.

2. U dubljoj tavi srednje veličine zagrijte neutralnu pavlaku, 1/4 šolje mlijeka, šećer i puter i zagrijavajte na srednjoj vatri.

3. Dok se grije smesa s pavlakom pomiješajte brašno i preostalo mlijeko (1/4 šolje).

4. Kada smjesa s pavlakom počne da vri, dodajte polako mešavinu mlijeka i brašna i miješajte dok se sve ne zgusne (između 30 sekundi i 1 minuta).

5. Sklonite smjesu s ringle i dodajte joj šećerac i so. Sve dobro promiješajte.

6. Umutite dobro jaja i dodajte polako pripremljenoj smjesi sa šećercem neprestano miješajući.

7. Smjesu sipajte u prirpemljen pleh i pecite oko 30 minuta u zagrijanoj rerni. Nakon 25. minuta pečenja pospite jelo rendanim kačkavaljem i vratite u rernu još 5 minuta.

8. Gotovo jelo izvadite iz rerne i ostavite da se hladi 10-15 minuta, a prije serviranja po želji pospite iseckanim vlašcem.

Izvor: Pošalji recept

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.