Pamuk buhtle sa sirom i kajmakom

by | 6 Maja, 2019

Sastojci:
Tijesto
200 ml mlijeka
450 g brašna
1 jaje
50 g rastopljenog maslaca
20 g kvasca
1 kašičica šećera
malo soli
Fil:
200 g sira
1 kašika kajmaka ili pavlake
1 bjelance
Za premazivanje:
1 žumance

Priprema:

Rastopiti kvasac sa šećerom u mlakom mlijeku, dodati jaje, rastopljen maslac, brašno i so, pa zamijesiti glatko tijesto. Ostaviti pokriveno 30 minuta da naraste.

U sir dodati kajmak ili jednu kašiku pavlake i bjelance, pa izjednačiti.

Tijesto rastanjiti na pola centimetra, isjeći na kvadrate, dodati kašiku sira i saviti ivice sa svih strana.

Okrenuti loptice naopako i redati u podmazan okrugli pleh ili modlu za kuglof.

Ostaviti 20 minuta da odmori, pa peći na 200 stepeni oko 30-40 min.

Pokriti krpom da se ohladi.

Izvor: Bakina kuhinja

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.