Pita od boba i graška

by | 18 Maja, 2019

Sastojci

Za tijesto:
150 g maslaca
prstohvat soli
2 kašike hladne vode
300 g glatkog brašna
1 jaje
Za fil:
500 g svježeg sira
400 g milerama ili kiselog vrhnja
4-5 kockica topljenog sira
150 g feta sira
150 g pečene šunke
200 g domaće kobasice isječene na kolutiće
2 jaja
250 g graška
250 g očišćenog boba
3 komada mladog luka

Priprema:

Najprije napravite tijesto: u posudu stavite brašno, dodajte jaje, so, 2 kašike hladne vode i maslac natrgan na komadiće i umijesite tijesto. Napravite kuglu, omotajte prozirnom folijom i stavite u frižder na sat vremena.

Maslacem namastite kalup, posipajte ga s malo brašna, razvaljajte tijesto i njime obložite kalup. U zagrijanu rernu na 180ºC stavite tijesto da se peče 10 minuta, a u međuvremenu pripremite fil.

Kobasicu narežire na kolutiće, šunku na trakice, luk na kolutiće i sjedinite sa svim sastojcima i dobro izmiješajte. Izvadite tijesto iz rerne i stavite fil na tijesto, vratite u rernu i pecite 30 do 35 minuta na 180ºC.

Kad je pečeno, izvadite iz rerne i ostavite da se malo ohladi prije posluživanja.

Izvor: jutarnji.hr Foto: Marko Miščević

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.