Ajoli – majoneza s bijelim lukom (bez jaja)

by | 9 Maja, 2017

Foto: Guliver/Thinkstock

Sastojci:

4 čena bijelog luka
1/2 kašičice soli
2 kašičice sirćeta ili limunovog soka
120 ml maslinovog ulja
1-2 kašičice vode

Priprema:

1. Bijeli luk očistiti i grubo iseckati.
2. U avanu izgnječiti bijeli luk sa solju, tako da se dobije gusta pasta.
3. Dodati sirće (sok od limuna), promiješati a zatim, u tankom mlazu i postepeno, dodavati maslinovo ulje uz neprekirno miješanje i gnječenje tučkom.
4. Ukoliko je smesa previše gusta za vaš ukus dodati malo vode i razrijediti je.
5. Servirati kao prilog uz meso i ribu.

Savjet: Pripremljen umak najbolje je iskoristiti odmah nakon pripreme, ali može se konzumirati do 24 sata od momenta pripreme.

IZVOR: POŠALJI RECEPT

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.