Blinisi s pršutom

by | 14 Januara, 2014

blinisi

Sastojci:
Za blinise:

  • 1,5 dl pavlake
  • 1 jaje
  • so
  • 120 g brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 0,5 dl ulja

Za fil:

  • 200 g goveđe pršute
  • 300 g krem sira
  • 150 g šeri paradajza
  • so
  • biber

Priprema:
1. U odgovarajućoj posudi sjediniti umućeno jaje, pavlaku, brašno, prašak za pecivo i malo soli po ukusu. Dobro izmiješati i ostaviti u frižideru da miruje 60 min.
2. U teflonskom tiganju ugrijati ulje a zatim pomoću kašike vaditi pripremljenu smjesu i spuštati u gomilicama na vrelo ulje. Pržiti na umjerenoj temperaturi najprije s jedne a potom i s druge strane dok ne porumene. Zatim ih vaditi na papirnu salvetu da upije suvišnu masnoću.
3. Pomoću poslastičarskog džaka na svaki blinis utisnuti malo krem sira a odozgo dekorisati listom goveđe pršute i kolutom šeri paradajza.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.