Brusketi s tikvom i kozjim sirom

by | 17 Septembra, 2015

brusketi

– Za 8-10 komada.

Potrebno je:
– puter tikva (oko 400 g), šest čenova bijelog luka, tri grančice žalfije, 1 kašičica čilija, ulje, so biber, 125 g mekog kozjeg sira

Priprema:
– Zagrijte rernu na 200 stepeni C.
– Uzmite malu puter tikvu, uklonite sjeme i isjecite je na osam kriški, pa poređajte na pleh za pečenje. Dodajte šest izgnječenih čenova bijelog luka, tri grančice žalfije (prethodno uklonite stabljike), 1 kašičicu čilija, prelijte sa malo ulja i dodajte so i biber.
– Ručno izmiješajte da bi se začini ravnomjerno rasporedili. Kriške poslažite u pleh i pecite 35-40 minuta dok ne porumene. Izvadite iz rerne i ohladite.
– Isjecite ražani hljeb na parčad i istostirajte ga na tiganju, po minut sa svake strane. Premažite svako parče hljeba prženim i oljuštenim bijelim lukom.
– Sa pečenih tikvi odstranite koru, a pulpu lagano ispasirajte viljuškom. Ovu smjesu premažite preko hljeba, a odozgo stavite kozji sir, nekoliko listova žalfije i maslinovo ulje.

Izvor: Life Content
Foto: Life Content, Jamie Magazine

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.