Brusketi sa dimljenom ribom

by | 18 Februara, 2013

Sastojci:

  • 8 parčadi tost hljeba
  • 200 g dimljenog lososa
  • 2 paradajza
  • 1 svježi krastavac
  • 1 manja crvena paprika
  • 4 lista zelene salate
  • 3 kašike maslinovog ulja
  • 2 čena češnjaka
  • bosiljak
  • mješavina začina

Priprema:

1. Svježi krastavac očistiti i isjeći na kockice, paradajz, papriku i dimljeni losos također isjeckati na manje kocke. Zelenu salatu oprati i isjeći na trake.
2. Tost hljeb ispeći u tosteru ili na plotni, a zatim ga natrljati češnjkom. Potom tost dijagonalno presjeći napola kako bi se dobili trouglovi.
3. Sjediniti paradajz, papriku, krastavce i dimljeni losos. Dodati maslinovo ulje, bosiljak i začine po ukusu pa promiješati.
4. Na svaki trougao staviti pomalo zelene salate, a potom nanijeti mješavinu povrća i ribe.

Izvor: Dobra hrana

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.