Brza čorba s jajima

by | 6 Marta, 2017

Foto: PrintScreen

Sastojci:

1 l pilećeg temljca
4½ kašike gustina
3 kašike vode
3 jajeta
¼ kašičice soli
¼ kašičice bijelog bibera
1 struk mladog luka

Priprema:

1. U šerpi ugrijati pileći temeljac do momenta kada počne da vri.
2. Gustin razmutiti sa vodom, da se dobije svilenkasta smjesa bez grudvica.
3. U tankom mlazu sipati gustin uz neprestano miješanje.
4. Posebno umutiti jaja, dodati so i biber, sjediniti i ostaviti sa strane.
5. Mešajući čorbu formirati tzv. vir i pažljivo sipati umućena jaja, pa sačekati pet sekundi.
6. Lagano promešati čorbu u jednom smjeru, začiniti prema ukusu i sačekati da provri.
7. Skloniti sa vatre i poslužiti dekorisano kolutovima mladog luka.

IZVOR: POŠALJI RECEPT

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.