Burek pita sa sirom

by | 10 Januara, 2014

Clipboard035

Sastojci:

  • 12 tankih kora za pitu
  • 500 g domaćeg sira u krišci
  • 2 dl pavlake
  • 4 jajeta
  • 3 dl mlijeka
  • 2 dl mineralne vode
  • 1 dl ulja
  • so

Priprema:
1. Domaći sir izmrviti pa sjediniti s pavlakom, dodati malo soli po ukusu i promiješati.
2. Tepsiju veličine kore za pitu nauljiti. Uzeti 4 kore, poprskati ih sa malo ulja te naslagati jednu na drugu i položiti u tepsiju.
3. Naslagane kore ravnomjerno premazati polovinom fila, a preko njega ponovo rasporediti jednu preko druge 4 kore i poprskati uljem. Kore premazati drugom polovinom fila i preklopiti s 4 naslagane kore poprskane uljem.
4. Filovanu pitu isjeći na kocke željene veličine.
5. Posebno umutiti jaja, mlijeko, mineralnu vodu i preostalo ulje te preliti preko pite. Ostaviti je u frižideru da miruje 24 sata. Potom peći u zagrijanoj rerni na 200 ˚C dok ne porumeni.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.