Čapati s piletinom by 24Kitchen

by | 19 Marta, 2013

Sastojci:

  • 1 glavica luka
  • 1 čen češnjaka
  • 4 velika krompira
  • 500 g pilećih grudi
  • 4 pileća bataka
  • so i biber
  • maslinovo ulje
  • 250 g mješavine od povrća
  • 1 kašika pirea od paradajza
  • 1 kašika karija
  • 1 kašika sambal začina
  • sladak soja sos

Za čapati hljeb:

  • 500 g brašna
  • 20 g kvasca
  • 1 prstohvat soli
  • 300 ml vode
  • 3 kašike maslinovog ulja

Način pripreme:

1. Za čapati hljeb umijesite tijesto, tako što ćete staviti brašno na radnu ploču i napraviti bunar. U bunar sipajte vodu, kvasac i ulje. Umijesite tijesto i stavite ga u činiju. Ostavite tijesto jedan sat da naraste.
2. Propržite pileće batake i pileće grudi isjeckane na komade na malo maslinovog ulja. Pržite meso sa obje strane sve dok ne promijeni bolju. Posolite i pobiberite. Izvadite meso i stavite u činiju.
3. U istom ulju propržite sitno isjeckan luk i češnjak. Dodajte i mješavinu sitno isjeckanog povrća po izboru i praziluk, mrkvu, celer i sl. Vratite meso u šerpicu i promiješajte. Dodajte alevu papriku, pire od paradajza, krupno isjeckan krompir i kockicu bujona. Prekrijte vodom i poklopite. Kuhajte na umjerenoj vatri 30 min.
4. Kuhajte jaja 8 minuta.
5. Dodajte jaja isjeckana na četvrtine, sambal i soja sos. Pažljivo promiješajte.
6. Podelite naraslo tijesto na lopte. Razvijte svaku loptu preko radne ploče na debljinu palačinke. Ispržite čapati hljeb u tiganju na malo maslinovog ulja ili ga zapecite na ploči.
7. Servirajte pileću janiju sa čapati hljebom, savijenom na četiri dijela.

Još zanimljivih i ukusnih jela možete pronaći na zvaničnoj Facebook stranici 24Kitchen Serbia!

Izvor: 24Kitchen

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.