Crveni luk i krompir iz rerne by 24Kitchen

by | 21 Januara, 2013

Sastojci:

  • Veza svježeg ruzmarina
  • Glavice svježeg crvenog luka
  • Krompir
  • Balzamiko sirće
  • 2-3 glavice svježeg bijelog luka
  • 4-5 listova lovora
  • 50-60 g margarina
  • Ulje
  • So i biber

Način pripreme:

1. Kuhajte pet minuta oljušten i krupno sečen krompir, iscijedite ga i rastresite.
2. Oljuštite i isjecite na polovine luk, ostavljajući i dio stabla.
3. Istucajte ruzmarin, izgnječite bijeli luk.
4. Tepsiju jako zagrejte u rerni. Izvadite je i u nju stavite grudvu margarina i ulje. Zatim ubacite ruzmarin, listove lovora, luk i krompir. Odozgo stavite bijeli luk i začinite solju i biberom. Fino promiješajte. Sipajte pola flaše balzamiko sirćeta. Fino promiješajte.
5. Povrće pecite jedan sat na temperaturi od 200 stepeni.

Još zanimljivih i ukusnih jela možete pronaći na zvaničnoj Facebook stranici 24Kitchen Serbia!

Izvor: 24Kitchen

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.