Ćureća pašteta

by | 23 Marta, 2018

Sastojci:

400 g ćurećeg bijelog mesa
250 g ćureće džigerice
200 g putera
30 g pančete
100 ml biljnog vrhnja
4 kisela krastavca
20 ml konjaka
20 ml soka od limuna
muskatni oraščić
so, biber

Priprema:

1. Ćureće meso i džigericu iseći na kocke, slaninu na štapiće, a krastavce izrendati na sitno rende.
2. U teflonskoj tavi otopiti 50 g putera, pa propržiti bijelo meso i džigericu, te dodati slaninu i dinstati uz povremeno dolivanje vode dok svi sastojci ne omekšaju. Dinstano meso ocijediti od masnoće, ostaviti da se ohladi te samljeti na mašini za mljevenje ili u blenderu.
3. Preostali puter pjenasto umutiti pa sjediniti s mljevenim mesom, dodati umućeno vrhnje, krastavce, konjak, sok od limuna i muskatni oraščić, te sve dobro promiješati i začiniti po ukusu.
4. Pripremljenu paštetu ostaviti u frižideru da odstoji najmanje 60 minuta.

Foto: Thinkstock Izvor: Pošalji recept

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.