Domaće torteline

by | 10 Februara, 2013

Za tijesto:

  • 330 g brašna
  • 2 jaja
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • prstohvat soli

Za fil:

  • 150 g pečenice
  • 250 g švapskog sira
  • 1 žumanjak

Za preljev:

  • 4 dl neutralne pavlake
  • 40 g parmezana
  • 100 g kačkavalja
  • 1 kašika seckanog peršina
  • mješavina začina

Priprema:

Tijesto:

1.U odgovarajućoj posudi sjediniti brašno, jaja, maslinovo ulje i malo soli te umijesiti glatko tijesto. Umešeno tijesto ostaviti da odmori 20 min.
2. Potom tijesto istanjiti na debljinu od 2 mm pa ga isjeći na kvadrate dimenzija 4×4 cm.

Fil:

Pečenicu sitno iseckati, sjediniti je sa švapskim sirom, žumanjkom i začinima po ukusu.

Izvor: Dobra hrana

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.