Galete s kačkavaljem

by | 4 Marta, 2013

Sastojci:

  • 250 g brašna
  • 100 g margarina
  • 4 jajeta
  • 2,5 dl mlijeka
  • 100 g kačkavalja
  • 1 prašak za pecivo
  • 250 g švapskog sira
  • 150 g pečenice, so

Priprema:

1. Margarin pjenasto umutiti, dodati jaja i mlijeko te mutiti još 2 minuta.
2. Zatim dodati mješavinu brašna i praška za pecivo, malo soli i dobro izmiješati da ne ostanu grudvice.
3. Na kraju dodati rendani kačkavalj i promiješati varjačom.
4. Kalup za galete zagrijati pa u njega sipati 3/4 kutlače umućene smjese. Preklopiti i peći dok ne porumeni i počne da se odvaja od ivica kalupa. Na isti način od preostalog tijesta ispeći još slanih galeta.
5. Pečene galete poslužiti uz švapski sir i listove pečenice.

Izvor: Dobra hrana

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.