Heljdina pita sa sirom

by | 3 Februara, 2014

pita

Sastojci:

  • 7 heljdinih kora
  • 3 jajeta
  • 4 dl jogurta
  • šolja (2 dl) griza
  • 1 prašak za pecivo
  • 350 g sitnog sira
  • 1,5 dl mlijeka
  • so
  • 1,5 dl pavlake za kuhanje

Priprema:
1. U dubljoj posudi umutiti jaja, jogurt, griz, prašak za pecivo i sitan sir. Dodati malo soli po ukusu i promiješati.
2. Uzeti heljdinu koru pa duž jednog kraja rasporediti malo fila i urolovati. Na isti način od preostalog materijala oblikovati još rolni. Svaku rolnu presjeći na četiri dijela da bi se dobili manji komadi.
3. Tepsiju obložiti papirom za pečenje i poslagati u nju rolnice.
4. Posebno umutiti mlijeko i pavlaku za kuhanje pa dobijenom smjesom preliti rolnice. Peći ih u zagrijanoj rerni na 200 ˚C dok ne porumene. Pečenu piti izvaditi iz rerne pa prekriti suhom krpom i ostaviti da se prohladi kako bi kore omekšale.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.