Heljdopita

by | 21 Novembra, 2017

Foto: Pošalji recept

SASTOJCI:

Za tijesto:
3 jaja
500 ml mlijeka
100 ml vode
100 g heljdinog brašna
200 g bijelog brašna
so
Za fil:
500 g svježeg sitnog sira
3 jaja
1 dl ulja
1 dl mlijeka
2 dl pavlake
1/3 praška za pecivo

PRIPREMA:

1. Od navedenih sastojaka umutiti tijesto za palačinke i ispeći ih.

2. Pomiješati sastojke za fil.

3. Nauljiti tepsiju pa slagati red palačinki pa red fila i slaganje završiti sa filom.

4. Peći 30 minuta na 220 stepeni.

Prijatno!

(Recept Slađane Bulatović iz Brčkog)

Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom djelu pošaljete na mejl [email protected] ili poštom na adresu Vrazova 1, 71000 Sarajevo – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.

VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!

www.facebook.com/Posalji-recept-BiH

IZVOR: POŠALJI RECEPT

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.