Hrskave bruschette s batatom

by | 30 Septembra, 2016
Foto: Stockfood

Foto: Stockfood

Potrebno je:
1 batat
2 kašika maslinovog ulja
200 g kozjeg sira
2 žlice bundevinih sjemenki
1 češanj bijelog luka
hljeb
So, biber

Priprema:
– Rernu zagrijte na 180 stepeni.
– Ogulite batat pa ga nasjeckajte na male komadiće. Ubacite ga u posudu i začinite maslinovim uljem, protisnutim bijelim lukom, solju i biberom.
– Prebacite na papir za pečenje i pecite u rerni dok ne postanu meki, oko 40 minuta.
– Kad je gotov, zagrijte tavu na srednjoj vatri, a hljeb s obje strane premažite maslinovim uljem.
– Hljev tostirajte na tavi dok ne dobije lijepu zlatnosmeđu boju.
– Svaku krišku premažite kozjim sirom i pospite pečenim batatom i usitnjenim sjemenkama bundeve.
– Poprskajte s još malo maslinovog ulja i poslužite toplo.

IZVOR: GASTROSFERA.BA

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.