Improvizacija u eklerima by 24Kitchen

by | 15 Januara, 2013

Za tijesto:

  • 125 ml vode
  • 125 ml vina
  • 80 g maslaca
  • 150 g brašna
  • ¼ kašikice soli
  • ¼ kašikice šećera
  • 4 jaja

Za sir s mentom:

  • 200 g kravljeg sira u salamuri
  • 200 g kisele pavlake
  • 1 vezica mente

Način pripreme:

1. U posudi prokuhajte vodu, maslac, šećer i so. Dodajte svo brašno odjednom i snažno miješajte dok ne nastane glatka i meka kugla tijesta.
2. U ohlađeno tijesto dodajte jedno po jedno jaje miješajući mikserom.
3. Maslacem dobro premažite dno kalupa za mafine. U svaki kalup dodajte kašikicu tijesta i prstom razmažite tijesto u tanak sloj po dnu i stranicama.
4. Ugrijte rernu na 180 stepeni i pecite korpice dok ne porumene. Ako stavite deblji sloj tijesta dobićete dublje korpice.
5. Promiješajte kravlji sir iz salamure i kiselu pavlaku i dodajte usitnjenu mentu.
6. Ispečene korpice napunite nadjevom i poslužite.

Još zanimljivih i ukusnih jela možete pronaći na zvaničnoj Facebook stranici 24Kitchen Serbia!

Izvor: 24Kitchen

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.