Jelo na kašiku: Čorba od pečenog paradajza

by | 15 Januara, 2020

Sastojci:

4 zrela paradajza
2 crvene roge paprike
1,5 dl supe od povrća
40 ml maslinovog ulja
1 kašika sjeckanog povrća
biber
so

Priprema:

Paradajz dobro oprati i presjeći napola, papriku uzdužno presjeći i čistiti od sjemena i peteljke.

Očišćeno povrće preliti maslinovim uljem, začiniti po ukusu i promiješati, a zatim preručiti u tepsiju prekrivenu papirom za pečenje. Peći u rerni zagrijanoj na 200°C dok povrće ne svene i omekša.

Nakon toga, pečeno povrće s malo supe izmiksati u blenderu. Preručiti u odgovarajuću posudu i ispasirati da bi se odstranila opna povrća. Dobijenu kašu sipati u šerpu, naliti supom, posuti sjeckanim peršunom i začiniti po ukusu, pa kuhati na umjerenoj temperaturi dok ne proključa.

Gotovu čorbu, po želji, poslužiti uz tostirani hljeb.

Foto: Guliver/Getty Images

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.