Kiflice sa špinatom, sirom i sjemenkama

by | 26 Marta, 2017

Sastojci:

300 g smrznutog lisnatog tijesta
100 g špinata
2 čena bijelog luka
200 g ricotte
jaje
2 kašike griza
80 g šampinjona
jaje za premazivanje
parmezan za posipanje
bundevine sjemenke
kašika maslaca
sol
biber

Priprema:

Lisnato tijesto ostavite da se odmrzava na sobnoj temperaturi. Špinat očistite i blanširajte u kipućoj vodi 2 minute. Ocijedite i grubo nasjeckajte nožem. Šampinjone očistite, nasjeckajte i prepržite na zagrijanome maslacu. Izmrvljenu ricottu pomiješajte s protisnutim bijelim lukom, gljivama i sjeckanim špinatom.

Dodaje griz i jaje, začinite solju i biberom te sve dobro izmiješajte. Stavite tijesto na pobrašnjenu površinu i tanko razvaljajte. Zagrijte pećnicu na 220°C.

Razrežite tijesto na pravougaonuke. Na svaki u sredinu stavite kašiku nadjeva, prebacite krajeve preko nadjeva i posložite na ohlađeni lim za pečenje. Premažite kiflicu umućenim žumanjkom, pospite parmezanom i bundevinim sjemenkama pa pecite 15 minuta.

Izvor: 24sata.hr

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.