Korndog by 24Kitchen

by | 14 Marta, 2013

Sastojci:

  • 10 komada viršli
  • 150 g pšeničnog brašna
  • 100 g kukuruznog brašna
  • 1 kašika kajdžun začina
  • 1 kašikica praška za pecivo
  • 2 jaja
  • 350 ml kiselog mlijeka

Dodaci:

  • ulje za prženje
  • 10 drvnih štapića za ražnjiće

Način pripreme:

1. Podijelite svaku viršlu na dva dijela, ako su duže. Probodite čačkalicom svaku polovinu. Uvaljajte svaku viršlu u brašno.
2. U činiji napravite smjesu za pohovanje, tako što ćete pomiješati dvije vrste brašna – pšenično i krupno samljeveno kukuruzno. Napravite bunar u brašnu i u njega stavite jaja, začine, prašak za pecivo i rijetko kiselo mlijeko. Miješajte dok ne dobijete homogenu smjesu.
3. Potopite svaku viršlu na čačkalici tako da je cijela viršla ravnomjerno uvaljana u brašno.
4. Zagrijte veliku količinu ulja u šerpi i potapajte viršle, tako što ćete prvo nekoliko sekundi držati rukom, pa ih tek poslije pustiti. Pržite ih sve dok ne dobijete zlatasto braonkastu boju tijesta, oko četiri minuta. Ispržene viršle stavljajte preko kuhinjskog ubrusa.
5. Stavite korndogove u metalnu kutiju sa solju. Servirajte ih u odvojenim činijama sa senfom, kečapom i čeri paradajzom.

Još zanimljivih i ukusnih jela možete pronaći na zvaničnoj Facebook stranici 24Kitchen Serbia!

Izvor: 24Kitchen

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.