Krem čorba od bundeve s ruzmarinom i slaninicom

by | 1 Februara, 2018

Sastojci:
600 g očišćene bundeve
2 glavice crvenog luka
2 lista lovora
so, biber
suhi začin
muskatni oraščić
ruzmarin
6 šnita pancete
250 ml neutralne pavlake
voda za kuhanje

Priprema:

1. Očišćenu bundevu isjeći na krupnije komade. Crveni luk očistiti i isjeći na četvrtine.
2. U lonac staviti bundevu i crveni luk pa naliti vodom toliko da je za tri prsta iznad povrća.
3. Dodati lovorov list i kuhati dok bundeva ne omekša. Za to vrijeme, tostirati slaninu sa obe strane i ostaviti na papirnom ubrusu da se ocijedi od viška masnoće.
4. Kada je povrće skuhano, izvaditi list lovora i štapnim mikserom ispasirati sastojke.
5. Začiniti prema ukusu i dodati neutralnu pavlaku pa vratiti na rignlu da provri.
6. Servirati uz tostiranu slaninu i dodati ruzmarin po želji.

FOTO: GULIVER/THINKSTOCK

IZVOR: POŠALJI RECEPT

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.