Krem čorba od kopriva

by | 14 Maja, 2018

Sastojci:

750 g kopriva
1 glavica luka
2 čena bijelog luka
1,2 l juneće supe od kostiju
3 dl mlijeka
2 kašike brašna
0,5 dl ulja
2 kašike pavlake
1 veći krompir
mješavina začina, so, biber

Priprema:

Koprive obariti u vodi i isjeckati na rezanca, krompir oguliti, isjeći na kocke i posebno ga obariti u vodi. Crveni i bijeli luk sitno isjeckati.

Na malo ulja propržiti crveni i bijeli luk, a potom dodati brašno i pržiti jedan minut, uz stalno miješanje.

Dodati koprivu i promiješati, pa sipati supu i dodati krompir, te ostaviti da se kuha na umjerenoj temperaturi. Pred kraj kuhanja, sipati mlijeko i začiniti po ukusu.

U kuhanu čorbu umiješati pavlaku.

Izvor: Life content Foto: Thinkstock

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.