Categories Predjelo

Krem čorba od kopriva

Sastojci:

750 g kopriva
1 glavica luka
2 čena bijelog luka
1,2 l juneće supe od kostiju
3 dl mlijeka
2 kašike brašna
0,5 dl ulja
2 kašike pavlake
1 veći krompir
mješavina začina, so, biber

Priprema:

Koprive obariti u vodi i isjeckati na rezanca, krompir oguliti, isjeći na kocke i posebno ga obariti u vodi. Crveni i bijeli luk sitno isjeckati.

Na malo ulja propržiti crveni i bijeli luk, a potom dodati brašno i pržiti jedan minut, uz stalno miješanje.

Dodati koprivu i promiješati, pa sipati supu i dodati krompir, te ostaviti da se kuha na umjerenoj temperaturi. Pred kraj kuhanja, sipati mlijeko i začiniti po ukusu.

U kuhanu čorbu umiješati pavlaku.

Izvor: Life content Foto: Thinkstock

Author: S. Vujanović

web-urednik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *