Krem supa od celera s kulenom

by | 14 Septembra, 2016
Foto: Guliver/Thinkstock

Foto: Guliver/Thinkstock

Sastojci:
1 veći korijen celera
3 krompira
1 glavica luka
1 čen bijelog luka
50 g putera
2 kašike ulja
750 ml supe
so, biber
voda
50 g kulena

Priprema:
1. Krompir oguliti i isjeći na kockice. Korijen celera od oljuštiti i sitno isjeckati. Crveni luk isjeći na kockice, a bijeli luk ispasirati.
2. U šerpi ugrijati ulje pa dodati puter i izdinstati isjeckan celer, uz povremeno dodavanje vode.
3. Kada celer omekša dodati crveni i bijeli luk, pa nastaviti dinstanje na umjerenoj temperaturi. Zatim, dodati krompir i naliti supom pa ostaviti da se kuha sve dok krompir ne omekša.
4. Samljeti štapnim mikserom u gustu, kremastu masu a po potrebi dodati još malo tečnosti. Začiniti po ukusu, promiješati i poslužiti dok je toplo.
5. Kulen tostirati na teflonskoj tavi da postane hrskav sa obje strane.
6. Skloniti na papirni ubrus da se ocijedi od viška masnoće.
7. Dekorisati supu zostiranim kolutovima kulena i poslužiti

IZVOR: POŠALJI RECEPT

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.